Urządzenia i Akcesoria
Sos duński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
570 g
Składniki
-
10 g koperku, świeżego
-
60 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
-
90 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
300 g oleju rzepakowego
-
1 ½ jajka w temp. pokojowej, sparzonego wrzątkiem (patrz wskazówka)
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g musztardy Dijon
-
1 ½ czubata łyżeczka curry, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
574.7 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
2077.7 kJ /
496.6 kcal
Tłuszcz
54.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min
Kombucha
192 godz. 30 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Sos Reuben
10 min
Słodki sos chili
40 min
Kulki ziemniaczane
50 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Crème fraîche
16 godz. 10 min
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Kremowy dip z fety
5 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min