Urządzenia i Akcesoria
Salzstangerl
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 Stück
Składniki
-
Milch130 g
-
frische Germ10 g
-
Zucker1 Prise
-
Weizenmehl, glatt250 g
-
Butter weich, in Stücken30 g
-
Maiskeimöl1 EL
-
Ei versprudelt½
-
Salz nach Geschmack½ - 1 TL
-
Wasser½ TL
-
Salz, grob zum Bestreuen½ TL
-
Kümmel, ganz zum Bestreuen½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
350 mg
Białko
5 g
Kalorie
699 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Topfengolatschen
50 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Waldviertler Mohnzelten
1 godz. 30 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Fastenbeugerl
1 godz. 30 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Liptauer
15 min
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min