Urządzenia i Akcesoria
Nussbeugerl
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
15 Stück
Składniki
Germteig
-
Milch100 g
-
frische Germ20 g
-
Weizenmehl, glatt 1 EL für die Teigoberfläche und etwas mehr für die Arbeitsfläche270 g
-
Butter weich, in Stücken120 g
-
Zucker30 g
-
Eidotter2
-
Salz1 Prise
Nussfülle
-
Haselnüsse130 g
-
Mandeln130 g
-
Milch130 g
-
Semmelbrösel10 g
-
Honig1 TL
-
Feinkristallzucker90 g
-
Zimt, gemahlen1 Prise
-
Rosinen (opcjonalnie)30 g
-
Rum20 g
Fertigstellung
-
Milch1 EL
-
Eidotter1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1283 kJ /
307 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Servus
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Nusspotize
2 godz. 20 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Nusskipferl
2 godz.
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min