Verdure insaporite alla vietnamita con riso jasmine

Verdure insaporite alla vietnamita con riso jasmine

4.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di acqua
  • 200 g di riso jasmine
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio di oliva
  • 800 g di verdure miste a pezzi (circa 2-3 cm) (vedere consigli)
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 20 g di salsa di soia
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 130 g di seitan a fette (circa 5 mm)
  • 20 g di olio di sesamo
  • 10 g di cipollotto verde (opcjonalnie) a fette sottili (circa 2-3 mm)
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo (opcjonalnie) per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1291 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 1954 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...