Verdure insaporite alla vietnamita con riso jasmine

Verdure insaporite alla vietnamita con riso jasmine

4.6 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    800 g
  • di riso jasmine
    200 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio di oliva
    20 g
  • di verdure miste a pezzi (circa 2-3 cm) (vedere consigli)
    800 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di salsa di soia
    20 g
  • di pepe nero macinato
    1 cucchiaino
  • di seitan a fette (circa 5 mm)
    130 g
  • di olio di sesamo
    20 g
  • di cipollotto verde (opcjonalnie) a fette sottili (circa 2-3 mm)
    10 g
  • di semi di sesamo (opcjonalnie) per servire
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 467 kcal / 1954 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 68.8 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 1291 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...