Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de prunes, coupées en deux et dénoyautées
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 50 g de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1705.7 kJ / 407.7 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 101.3 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 16.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture d’abricots
45 Min
Confiture de mûres et de poires
45 Min
Confiture de myrtilles
Brak ocen
Clafoutis aux prunes (TM6)
1 Std. 15 Min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 Min
Confiture de fraises
1 godz. 5 min
Gelée de groseille
50 menit
Confiture de pêches et de bananes
50 menit
Confiture avec sucre gélifiant
30 min
Gelée de framboise et citron
45 Min
Confiture d'abricot pour les provisions
55 Min
Confiture de framboises
1 godz. 5 min