Risotto zafferano e funghi

3.7 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 100 g di vino bianco
  • 350 g di funghi champignon freschi a fette
  • 700 g di acqua calda
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • 1 bustina di zafferano
  • 30 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 596.2 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 1738.2 kJ / 415.5 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 66.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...