Risotto zafferano e gamberi

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di scalogno a metà
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
    320 g
  • di vino bianco
    100 g
  • di acqua calda
    750 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino colmo
  • di zafferano
    1 bustina
  • di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
    300 g
  • di burro
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 478.8 kcal / 2003.2 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 65.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 435.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...