Risotto zafferano e gamberi

4.0 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 100 g di vino bianco
  • 750 g di acqua calda
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • 1 bustina di zafferano
  • 300 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
  • 30 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 435.7 mg
Białko 17.1 g
Kalorie 2003.2 kJ / 478.8 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 65.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...