Wersje kompatybilne
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Black olive sauce
- 200 g black olives, pitted
- 40 g fresh parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g capers, pickled, drained
- 10 g lemon juice
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 pinches salt
Lettuce cream soup and steamed broccoli
-
80
g onions, cut in halves,
lub 80 g shallots, cut in halves - 1 garlic clove
- 20 g butter
- 600 g broccoli, cut in florets (5 cm)
- 2 pinches salt
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade,
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 600 g water
- 200 g lamb's lettuce
- 80 g cream
- 1 pinch sugar
- ½ tsp lemon juice
- ¼ tsp Worcestershire sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Cucumber soup
25min
Black-eyed bean stew with whole squid
5 Std. 15 Min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Cod with citrus butter
50min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Lamb’s lettuce cream soup, broccoli with olive sauce
45min
Creamy pea soup
40min
Baked spinach and eggs
40min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25min
Smooth fennel and carrot soup
40min