Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purè di patate
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 70 g di burro a tocchetti
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
Salsa al vino
- ½ scalogno a pezzi
- 20 g di burro
- 100 g di vino rosso
- 60 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 4 filetti di manzo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3279 kJ / 784 kcal
- Białko
- 40.2 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 827.2 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1h
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2h 30 min
Zuppa cremosa di zucca e salvia
40 min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Polpette di carne e melanzane
50 min
Tortelloni prosciutto crudo e squacquerone
1h 30min
Riso basmati con bocconcini di vitello speziati
30 min
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4h
Frullato rosso
10min
Filetto di maiale con salsa ai cachi
2h
Involtini al pomodoro con purè di patate e contorno di broccoli
1h
Arrosto con contorno di castagne e patate
2h