Filetto di manzo al vino con purè

Filetto di manzo al vino con purè

4.2 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Purè di patate
  • 1000 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di latte
  • 70 g di burro a tocchetti
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
Salsa al vino
  • ½ scalogno a pezzi
  • 20 g di burro
  • 100 g di vino rosso
  • 60 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di sale
  • 4 filetti di manzo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 827.2 mg
Białko 40.2 g
Kalorie 3279 kJ / 784 kcal
Tłuszcz 43.2 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 21.8 g
Węglowodany 52.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...