Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purè di patate
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 70 g di burro a tocchetti
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
Salsa al vino
- ½ scalogno a pezzi
- 20 g di burro
- 100 g di vino rosso
- 60 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 4 filetti di manzo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3279 kJ / 784 kcal
- Białko
- 40.2 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 827.2 mg
Alternatywne przepisy
Mondeghili
40min
Focaccia di patate in padella
1h
Lasagna radicchio e salsiccia
2h
Pinsa farcita
3 Std.
Cotolette di spinaci
1h
Zavata carsolina
5 godz.
Arepas al formaggio
30min
Tarte flambé alle cipolle (TM6)
1h
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30min
Gramigna alla salsiccia
45min
Burrito di carne
1h 30min
Frappè al cioccolato
10min