Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Wegańskie jabłka pod kruszonką
  • 50 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 75 g migdałów, ze skórką
  • 75 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 400 g jabłek (ok. 3 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
Wegańskie lody waniliowe
  • 1 laska wanilii
  • 30 g cukru
  • 130 g kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 100 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 136.8 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 2258.5 kJ / 539.8 kcal
Tłuszcz 30.6 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 60.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...