Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate ganache filling
- 200 g dark chocolate, broken into small pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Chocolate cake
- 120 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 100 g plain flour, plus extra to dust
- 3 Beurre Bosc pears, ripe but firm, peeled, cored and cut into quarters
- 1 cinnamon quill
- 4 eggs, separated
- 100 g sugar
- 120 g dark chocolate, broken into small pieces
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
Poached pears
- 1000 g water
- 100 g white sugar
- 20 g lemon juice
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g whipped cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3872.5 kJ / 925.5 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 95.6 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.8 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 155.8 mg
Alternatywne przepisy
Espresso caramel sauce
45min
Rhubarb crumble
45min
Gin and juniper berry marmalade
1 Std. 30 Min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 Min
Prawn okonomiyaki (Diabetes)
55 min
Golden syrup butter
10 Min
Chilli with corn bread
50min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Plum and caramelised chocolate semifreddo
25h
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1 Std. 30 Min
Chocolate lava pudding
40min
Cheese and bacon rolls
2h