Torta della nonna (senza glutine e senza lattosio)

Torta della nonna (senza glutine e senza lattosio)

4.0 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

Crema alla frutta secca
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
  • 25 g di nocciole sgusciate
  • 25 g di mandorle pelate
  • 25 g di pinoli
  • 120 g zucchero
  • 60 - 80 g di amido di mais (maizena)
  • 500 g di latte senza lattosio
  • 1 uovo
Pasta frolla senza glutine
  • 200 g di riso
  • 150 g di amido di mais (maizena)
  • 80 g zucchero
  • 100 g di burro vegetale, senza lattosio
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo
Terminare la preparazione
  • 25 g di nocciole sgusciate
  • 25 g di mandorle pelate
  • 25 g di pinoli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 153.6 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 2171.4 kJ / 519 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 72.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...