Pasta turca

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

  • 2 - 3 dientes de ajo
  • 20 g de aceite de oliva
  • 200 g de cebolla en octavos
    200 g cebolla roja, en octavos
  • 50 g de mantequilla en trozos
  • 400 g de carne picada de ternera
  • 3 ¼ cucharaditas de sal
  • 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • 1 pellizco de comino molido
  • 1 ½ cucharaditas de pimentón dulce
  • 250 g de yogur griego natural, sin azúcar
  • 400 g de pasta corta seca
  • 50 g de mantequilla
  • 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1888.3 mg
Białko 37.4 g
Kalorie 3629 kJ / 867 kcal
Tłuszcz 43.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 20.3 g
Węglowodany 80.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...