Ensalada de garbanzos con espinacas en tarro

Ensalada de garbanzos con espinacas en tarro

4.5 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 raciones

Składniki

  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 diente de ajo
  • 250 g de pechuga de pollo en tiras de 1,5x3-4 cm (secados con papel de cocina)
  • 3 pellizcos de sal
  • 60 g de pepino semipelado en trozos
  • 30 g de pimiento rojo en trozos
  • 20 g de pimiento verde en trozos
  • 200 g de tomate maduro en cuartos
  • 1 pellizco de comino molido (opcjonalnie)
  • 20 g de vinagre
  • ½ cebolla roja en juliana fina
  • 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
  • 20 - 30 g de espinacas baby frescas
  • 10 g de picatostes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 957.7 mg
Białko 41 g
Kalorie 2629 kJ / 628 kcal
Tłuszcz 32.8 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...