Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • beef fillet steak (approx. 180-200 g each, 3 cm thick)
    4
  • salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • fresh thyme
    4 sprigs
  • water to submerge bags
  • freshly squeezed lemon juice (from half a lemon)
    30 g
    1 tsp vitamin C powder, (from half a lemon)
  • shallots
    50 g
  • fresh tarragon leaves only
    1 - 2 sprigs
  • dry white wine
    50 g
  • white wine vinegar
    1 tbsp
  • butter cut in pieces, plus 1 tbsp extra for sear frying
    200 g
  • egg yolks
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1365.4 mg
Białko 70.9 g
Kalorie 4940.7 kJ / 1180.9 kcal
Tłuszcz 95.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 48.6 g
Węglowodany 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...