Chicken Satay with Peanut Sauce

4.2 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
70 pieces

Składniki

Chicken Satay
  • chicken cut in 2-3 cm cubes
    2000 g
  • fresh lemongrass white part only, sliced
    5
  • fresh ginger
    25 g
  • fresh turmeric
    25 g
  • cumin powder
    10 g
  • coriander powder
    15 g
  • fennel powder
    25 g
  • brown sugar
    150 g
  • honey
    100 g
  • cooking oil
    70 g
  • salt
    ¾ tbsp
Peanut Sauce
  • toasted peanuts (see tips)
    350 g
  • shallots
    100 g
  • fresh ginger
    30 g
  • garlic cloves
    3
  • dried chilli paste (cili boh) adjust to taste
    50 g
  • cooking oil
    80 g
  • fresh lemongrass white part only, bruised
    2
  • hot water
    300 g
  • palm sugar
    50 g
  • dried tamarind piece
    1
  • salt
    1 tsp
  • chicken stock powder
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 157.9 mg
Białko 6.9 g
Kalorie 553.4 kJ / 132.3 kcal
Tłuszcz 9.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...