Poulet au citron et tagliatelle de courgette

Poulet au citron et tagliatelle de courgette

4.7 110 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 600 g de petites courgettes coupées en morceaux de la taille du poussoir
  • ½ c. à café de sel aromatisé aux légumes
  • 600 g de filet de poulet coupé en aiguillettes (3 cm) (voir Variante(s)")
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 1 c. à café de poivre noir moulu
  • 20 g de farine
  • 5 brins de persil frais
  • 50 g de parmesan en morceaux
  • 2 gousses d'ail
  • 100 g de poireau en tronçons
  • 25 g d'huile d'olive
  • 1 citron jaune le zeste et le jus
  • 150 g de bouillon de volaille
  • 300 g de crème
  • ½ c. à café de paprika

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1042.2 mg
Białko 39.1 g
Kalorie 2158 kJ / 515.8 kcal
Tłuszcz 32.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Węglowodany 16.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...