Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olive oil
- 2 tbsp lemon juice
- ½ tsp salt
- 24 raw prawns, peeled and deveined
- 80 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 500 g salad cucumbers, preferably unpeeled, cut in pieces
- 1 lemon, sliced, each slice quartered
- 500 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade,
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ¼ tsp ground black pepper
- 200 g milk
- 40 g flour
- 2 tbsp fresh dill, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Tomato rice
30min
Squash soup, Fish with rice and vegetables, Apple-pear crumble
1h
Saskatoon Berry Jam
35 min
Three-course meal for two: Vegetable soup, Chicken casserole with rice, Steamed apple
1h 20min
Greek style pork stew
45min
Lemon sorbet
8 godz. 30 min
Lemon cake
2h
Pink Barley Tabbouleh with Pistachios
40min
Salmon tartare
10 min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30min
Mini Laxpuddings
1hod. 10min
Tarte au Citron Reconstructed
50min