Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g white asparagus, peeled, woody part discarded, cut in pieces (4 cm)
- 100 g potatoes, cut in pieces
- 50 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
-
50
g spreadable cheese
lub 50 g cream cheese -
50 - 100
g sour cream, 20% fat,
lub 50 - 100 g Greek yoghurt - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 325 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin soup
35 min
Stuffed vegetables
1 godz. 20 min
Ratatouille
40 min
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
45 min
Broccoli and Stilton Soup
30 min
Gazpacho
1h 15min
Salmon tartare
10min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Creamy mushroom soup
20 min
Creamy courgette soup
25 min
Vegetable soup
35 min
Cream of Asparagus Soup
15 Min