Smooth cauliflower soup

Smooth cauliflower soup

4.6 96 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • olive oil plus extra for serving
    20 g
  • butter
    20 g
  • shallots cut into pieces (2-3 cm)
    60 g
  • cauliflower florets (net weight)
    500 g
  • potatoes cut into small pieces (1-2 cm)
    200 g
  • water
    600 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 tbsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • fresh chives finely chopped
    10 stalks

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.2 g
Kalorie 828 kJ / 198 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...