Crêpes et gaufres sans gluten

Crêpes et gaufres sans gluten

5.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
12 morceau

Składniki

Farine tout usage sans gluten
  • 200 g quinoa blanc
  • 100 g de graines de chia
  • 200 g de fécule de maïs
  • 100 g d'arrow-root
Crêpes
  • 63 g de beurre non salé
  • 285 g de lait entier (voir Conseil)
  • 2 œufs de gros calibre
  • 30 g de sucre
  • 1 c. à soupe de poudre à pâte
  • 1 c. à thé de cosses de psyllium en poudre
  • 3 g de sel
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • baies fraîches variées pour servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 214.7 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 553 kJ / 132.2 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...