Crêpes et gaufres sans gluten

Crêpes et gaufres sans gluten

5.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
12 morceau

Składniki

Farine tout usage sans gluten
  • quinoa blanc
    200 g
  • de graines de chia
    100 g
  • de fécule de maïs
    200 g
  • d'arrow-root
    100 g
Crêpes
  • de beurre non salé
    63 g
  • de lait entier (voir Conseil)
    285 g
  • œufs de gros calibre
    2
  • de sucre
    30 g
  • de poudre à pâte
    1 c. à soupe
  • de cosses de psyllium en poudre
    1 c. à thé
  • de sel
    3 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • baies fraîches variées pour servir

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 132.2 kcal / 553 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 214.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...