Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g unsalted butter, diced (1-2 cm), then frozen for 30 minutes
- 200 g gluten-free plain white flour, plus extra for dusting
- 65 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 450 g
- Kalorie
- 8686 kJ / 2076 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 141.2 g
- Tłuszcz
- 168.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 102.8 g
- Błonnik
- 19.2 g
- Sód
- 1187.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2 Std. 30 Min
Gluten-free Scones with Berry Chia Jam
1 Std.
Gluten-Free Focaccia Bread
1 Std.
Gluten-free Chocolate Brownies
1 Std.
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1 Std.
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35min
Gluten Free Bread
1h 40min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35min
Gluten-free Bacon and Sweetcorn Muffins
55 min
Gluten-free cinnamon doughnuts
25 Min
Gluten-free Pizza Two Ways
2h 45min