Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g frischer Kren, geschält, in Scheiben (ca. 5 mm)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 750 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, in Stücken
- 35 g Zucker
- 100 g Apfelsaft
- 1 TL Salz, unjodiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 762 kJ / 183 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 godz. 20 min
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1 Std. 50 Min
Marillenröster
30 min
Menü: Tafelspitz mit Semmelkren und Schnittlauchsauce; Mascarpone-Erdbeerdessert
1 godz. 45 min
Hirschragout mit cremiger Polenta
2 godz. 20 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Bröselknödel
40 min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1 godz. 30 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min