Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 80 g di nocciole spellate
- 3 mele, sbucciate e a fette
- 2 uova
- 80 g di farina di segale
- 140 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaio di cannella in polvere
- 150 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 70 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake pesche e farro con latte di soia
1h 10min
Torta soffice ai fichi
1 godz. 30 min
Gallette alle pesche
1 godz. 30 min
Torta integrale di mele
45min
Torta al cocco (vegan)
55min
Torta al cocco
1 Std.
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1 godz. 30 min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 Std.
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1 Std.
Torta carote e cocco
2h 30min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 godz. 30 min
Torta di mele e nocciole
1 Std.