Torta di segale con mele e nocciole

Torta di segale con mele e nocciole

4.5 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 90 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
  • 80 g di nocciole spellate
  • 3 mele sbucciate e a fette
  • 2 uova
  • 80 g di farina di segale
  • 140 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaio di cannella in polvere
  • 150 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 70 g di latte

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 1598 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 49.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...