Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g di ricotta liquida (fioreta)
lub 250 g di ricotta fresca liquida (fioreta) - 300 g di farina tipo 00
- 5 g di sale
- 50 g di burro
- 6 foglie di salvia fresca, lavate
-
formaggio di Malga grattugiato, a piacere
lub ricotta di Malga grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2407.9 kJ / 575.5 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 641 mg
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30min
Spatzle agli spinaci
1h
Risotto ai porri e burrata
35min
Salsa bolzanina
15min
Strangolapreti alla trentina
4h
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1 Std. 10 Min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Gnocchi di pane con radicchio e luganega
1h 30min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30min
Spatzle con salmone e zafferano
40min