Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 5 g manjericão, só as folhas
- 120 g azeitonas pretas s/ caroço
- 500 g água
- 2 c. chá de sal
- 6 ovos
- 200 g feijão-verde cortado em pedaços pequenos
Montagem
- 200 g óleo
- 1 dente de alho
- 1 ovo
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de sal
- 1 pão de Mafra (500 g aprox.)
- 150 g tomate cortado em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1834 kJ / 438.3 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1290.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão branco
15 Std.
Pão com chouriço e queijo
1 godz. 30 min
Bolo de limão e amêndoa
50 min
Vianinhas
14h
Pãezinhos de bacon com pera e tomilho
15 Std.
Almofadas de batata
14 Std. 40 Min
Bolo de polenta
1h
Pão em vasos
1 godz. 45 min
Sorvete de tomate com vinho do Porto
Brak ocen
Pão Venezia
17 godz. 10 min
Barras de chocolate e menta
Brak ocen
Bôla de carne em vinha de alhos
8 godz.