Albóndigas de bacalao con reducción de Pedro Ximénez

Albóndigas de bacalao con reducción de Pedro Ximénez

3.9 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 raciones

Składniki

  • 120 - 130 g de gambones crudos enteros
  • 50 g de miga de pan blanco
  • 2 dientes de ajo
  • 3 - 4 ramitas perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
  • 400 g de lomos de bacalao desalado (sin piel ni espinas) en trozos
  • 1 huevo
  • 20 g de leche
  • 2 pellizcos de sal
  • 40 g de aceite de oliva (y un poco más para formar las albóndigas y untar el Varoma)
  • 300 g de cebolla en cuartos
  • 200 g de vino Pedro Ximénez
  • 300 g de agua
  • 1 pellizco de pimienta molida

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 18.64 g
Kalorie 785 kJ / 188 kcal
Tłuszcz 9.01 g
Błonnik 1.23 g
Węglowodany 8.01 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...