Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina tipo 00
- 100 g di acqua
- 100 g di olio di semi di mais
- 10 g di sale
- 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
Ripieno
- 50 g di Fontina a pezzi (2 cm)
- 150 g di salame, tipo Milano a pezzi (2 cm)
- 300 g di spinaci freschi, lessati e ben strizzati
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50 min
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Quiche salata ai carciofi
1h 20 min
Torta di asparagi
1h 10min
Torta salata agli spinaci
1h 30min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1h
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Quiche di spinaci e speck
2h
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Brisèe ratatouille
1h 30min
Verdurine in sfoglia
1h
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20 min