Crostata salata di spinaci

Crostata salata di spinaci

4.6 268 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta
  • 300 g di farina tipo 00
  • 100 g di acqua
  • 100 g di olio di semi di mais
  • 10 g di sale
  • 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
Ripieno
  • 50 g di Fontina a pezzi (2 cm)
  • 150 g di salame tipo Milano a pezzi (2 cm)
  • 300 g di spinaci freschi lessati e ben strizzati
  • 150 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 uovo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.7 g
Kalorie 1690 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 25.4 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 31.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...