![Trenza de ate y queso Trenza de ate y queso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72243DEE-7C9E-48CF-B82E-18D1CC664E76/Derivates/f10e76bc-8c25-46a5-912e-0565cb9da80f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 180 g de mantequilla sin sal, cortada en trozos y congelada
- 200 g de harina de trigo, y un poco más para trabajar
- 90 g de agua fría
- ½ cdita de sal fina
- 1 cdita de polvo para hornear
Relleno de queso
- 130 g de queso manchego, en trozos
- 190 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 50 g de crema ácida
- ½ cdita de vainilla
- ½ cdita de ralladura de limón verde
- 1 huevo
Armado de trenza
- 350 g de ate de guayaba, cortado en rebanadas delgadas
- 1 huevo batido
- azúcar, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 12 porciones
- Kalorie
- 19200 kJ / 4572 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 432 g
- Tłuszcz
- 276 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Botana fresca de surimi
10min
Pescado para taquear
25 Min
Bisquets
40 Min
Conchas Gourmet
3h 15min
Chiles en nogada
1 Std.
Garibaldis
40 Min
Carnitas de atún
40 Min
Rosca de reyes
4h
Brioche de queso de cabra y arándanos TM6
2 godz.
Roles de canela con glaseado
2h 30min
Gelatina de mazapán
2 godz.
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1 godz. 30 min