Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 de hojas de plátano, asada
- 95 g de queso manchego, en trozos
Relleno
- 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de aceite vegetal
- 400 g de rajas de chile poblano, congeladas
- 200 g de elote blanco, desgranado
- 190 g de queso crema
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
Masa
- 75 g de manteca de cerdo
- 320 g de harina de maíz para tamales
- 550 g de caldo de pollo
- 1 cdita de sal
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1991 kJ / 474 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1 godz. 30 min
Tamales Verdes
2 godz. 30 min
Tamales rancheros
2 godz.
Rosca de reyes
4h
Rosca de reyes
3 Std.
Chiles en nogada
1 godz.
Pan de muerto
6 Std.
Tamal de cazuela
1 godz. 30 min
Bisquets
40min
Tamales de Frijol
3 Std.
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.
Gelatina de mazapán
2 godz.