![Tamal de cazuela con rajas Tamal de cazuela con rajas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6431423D-684F-41CF-8E16-92A68AE5B3B3/Derivates/92FFF001-5343-4C97-AB0A-E6C69497CC1C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 de hojas de plátano, asada
- 95 g de queso manchego, en trozos
Relleno
- 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de aceite vegetal
- 400 g de rajas de chile poblano, congeladas
- 200 g de elote blanco, desgranado
- 190 g de queso crema
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
Masa
- 75 g de manteca de cerdo
- 320 g de harina de maíz para tamales
- 550 g de caldo de pollo
- 1 cdita de sal
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1991 kJ / 474 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales de Frijol
3h
Chiles en nogada
1 Std.
Pambazos CDMX
2 Std. 30 Min
Rosca de reyes
3h
Cochinita pibil
4h
Pollo con mole verde
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 min
Tamales rancheros
2 Std.
Tamales oaxaqueños
2 Std.
Pancita de hongos
1 Std.
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.