Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de frijoles
- 1 diente de ajo
- 5 g de aceite
- 1 hoja de aguacate, seca
- 250 g de frijoles refritos, negros de bolsa o lata
- 5 g de manteca de cerdo (opcjonalnie)
- 20 g de agua
Masa
- 70 g de manteca de cerdo
- 240 g de harina de maíz
- 1 ¼ cditas de sal fina
- 1 ½ cditas de polvo para hornear
- 300 g de agua
Tamales
- hojas de maíz para tamal, remojadas en agua (mínimo 1 hora)
- 1700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1008 kJ / 240 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conchas Gourmet
3 godz. 15 min
Tamales Verdes
2 godz. 30 min
Tamales rancheros
2 godz.
Buñuelos de rodilla
2 godz.
Tamales de elote con rajas
4h 45min
Pan de muerto
3h
Tamales Oaxaqueños
2 godz. 30 min
Tamales dulces de pasas
2 godz.
Adobo al pastor
10min
Tamales de Frijol
3h
Masa básica para tamales
1h 30min
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.