Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 200 g di pistacchi di Bronte, al naturale e sgusciati
- 4 uova, a temperatura ambiente
- 300 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
- 200 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Torta alle fragole
2h
Nuvola all'arancia
1 godz. 5 min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min
Torta ricotta e pistacchio
8h
Plumcake al pistacchio
1 Std.
Torta al cocco
1 Std.
Torta sandwich al cioccolato
45min
Torta cioccolato e arancia
1 Std. 25 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Torta ricotta e cioccolato
55 min
Torta cremosa al limone
2 Std. 30 Min