Torta soffice al pistacchio di Bronte

Torta soffice al pistacchio di Bronte

4.6 211 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 fette

Składniki

  • burro q.b.
  • 200 g di pistacchi di Bronte, al naturale e sgusciati
  • 4 uova a temperatura ambiente
  • 300 g di zucchero
  • 250 g di mascarpone
  • 200 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 6.7 g
Kalorie 1234 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 30.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...