Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 750 g de sepia limpia (cortada en dados de aprox. 1,5 cm)
- 110 g de brandy
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 180 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 100 g de tomate triturado en conserva
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 1 pellizco de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 15 g de piñones
- 15 g de pasas sin semillas
- 1 pellizco de pimentón picante
- 120 g de guisantes (frescos o congelados)
Masa
- 130 g de agua
- 90 g de manteca de cerdo
- 90 g de aceite de oliva
- 2 sobres de tinta de calamar
- 500 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1386 kJ / 332 kcal
- Białko
- 14.43 g
- Węglowodany
- 28.24 g
- Tłuszcz
- 17.87 g
- Błonnik
- 2.12 g
Alternatywne przepisy
Molinetes de hojaldre y ternera
35min
Pasta fresca de tinta de calamar
30 min
Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor
1h 30min
Helado de leche merengada con gató mallorquín
1h
Pa amb oli mallorquín
4h 10min
Berenjenas rellenas mallorquinas
2 Std. 10 Min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10min
Empanada rusa de salmón (Kulibiak)
1h 30min
Cocas de Valldemossa
1 Std. 50 Min
Empanadas mallorquinas
1h
Bizcocho o coca de cuarto
1h
Arroz brut mallorquín
1h