Wersje kompatybilne
Folhados com creme de queijo de Azeitão e redução de moscatel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 200 g leite
- 1 ovo
- 10 g amido de milho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 140 g queijo de Azeitão s/ casca
- 150 g pinhão
Redução
- 250 g vinho Moscatel
- 80 g mel
Montagem
- 480 g massa folhada
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1119.2 kJ / 267.5 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 412.3 mg
Alternatywne przepisy
Gratinado de camarão
50 min
Choux de camarão com molho de açafrão
1h 30 min
Gelado praliné
5 Std. 30 Min
Lulas recheadas com camarão, batata e cenoura
1h 10 min
Coroa recheada
1h 50 min
Rolo de queijo de cabra com crocante de frutos secos e bacon
10 min
Brie com mel e orégãos
30 min
Crocante de maçã
5 Std. 30 Min
Patê de queijo, cogumelos e tomate
40 min
Cogumelos recheados
35 min
Peru Wellington com batatas Duchesse
2h 15min
Crumble frio de framboesas
15 min