Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g manteiga
- 25 g banha
- 25 g azeite
- 50 g vinho branco
- 50 g água
- 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65
Recheio
- 3 dentes de alho
- 25 g azeite
- 400 g grelos descongelados e escorridos
- 100 g leite
- 350 g alheira de caça s/ pele (2 unid. aprox.)
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1767.2 kJ / 422.4 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 297.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borrego recheado com grelos e alheira e arroz selvagem com abóbora
3 Std. 30 Min
Choux de camarão com molho de açafrão
1h 30min
Torta de bacalhau
1h
Bacalhau com broa e pimentos
1h
Tarteletes de bacon e cogumelos
55min
Torta de bacalhau
2h 15min
Pataniscas de bacalhau
50min
Bola de alheira com espinafres
1h 10min
Pastéis de Chaves
1h 10min
Arroz de pato com cogumelos e bacon
1h 30min
Bacalhau com feijão e grelos com crosta de broa e batatas no forno
1 Std. 35 Min
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1h