Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sementes de girassol
- 50 g amêndoa, mais q.b. laminada torrada p/ guarnecer
- 5 g hortelã, só as folhas
- 150 g milho cozido escorrido
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 limão, só sumo
- 20 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1040.9 kJ / 248.8 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 589.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Húmus de tomate e feijão-branco
5min
Húmus de cenoura
15 min
Tabule com bulgur
30 min
Húmus com cenoura
20min
Húmus de beterraba
5min
Abóbora de Natal recheada
3 Std.
Salada de inverno
35 min
Tacos de lentilhas
1h
Cogumelos recheados com quinoa
1h
Queijo de amêndoa
6óra 15p
Bacalhau com pistácio e cuscuz
30 min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30 min