Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 15 g bacon
- 60 g manteiga
- 60 g banha
- 50 g água
- 250 g farinha
- ½ c. chá de sal
Recheio
- 30 g azeite
- 140 g bacon em cubos
- 300 g espinafres descongelados e escorridos
- 2 c. sopa de salsa, só as folhas
- 150 g queijo ricota
- 4 ovos
- 200 g natas
- 1 c. sopa de sementes de sésamo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 986 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 76 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45 Min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 Min
Quiche de espinafres e bacon
1h 20min
Empada de frango e alho-francês
50 Min
Soufflé de atum
1h 15min
Quiche de três tomates
1h 5min
Tarte de espargos
1 Std.
Quiche de presunto e tomate
55 Min
Mini quiches
1 Std.
Quiche de alho-francês, tomate e camarão
1 Std. 30 Min
Tarte de alho-francês e fiambre
50 Min
Quiche de alho-francês e camarão
1 Std. 10 Min