Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait de riz
- 4 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sucre vanillé (1 sachet)
- 150 g de farine de blé
- 30 g d'huile de pépins de raisin
- 50 g d'eau
- 100 g de confiture, au choix
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 945 kJ / 224 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes tout chocolat
35 Min
Fondant sans gluten et sans lactose
35 Min
Crêpes des îles
40 Min
Crêpes suzette
35 Min
Crêpes sucrées ou salées
40 Min
Cake au jambon cru sans gluten
55min
Cakes salés à l'okara d'amande
12h 45min
Béchamel allégée
15min
Crêpes à la farine de châtaigne et compote de pomme
55min
Crêpes salées sans gluten aux fruits de mer
1 Std.
Pâte à crêpes sans gluten
1 Std. 30 Min
Fondant au chocolat sans gluten
1 Std. 30 Min