Cake chocolat et gingembre confit

Cake chocolat et gingembre confit

4.3 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 parts

Składniki

  • 140 g de pâte d'amande
  • 165 g de sucre en poudre
  • 180 g de beurre doux et un peu pour le moule
  • 4 œufs
  • 150 g de lait entier
  • 180 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 40 g de cacao en poudre
  • 70 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 135 g de gingembre confit coupé en petits dés et roulé dans la farine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 96.6 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 1929 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 54.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...