Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de sal gorda
- 1000 - 1200 g de lomo de salmón fresco en una pieza (con piel y escamas)
- 1 hoja de repollo blanco, acelga o lechuga
- 1 ramita de hojas de apio (opcjonalnie)
- 1000 g de agua
- 600 - 700 g de patatas de guarnición con piel
- 200 g de mayonesa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3252 kJ / 778 kcal
- Białko
- 34.66 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 59.87 g
- Błonnik
- 3.02 g
Alternatywne przepisy
Salmón al vapor con verduras
30min
Lubina a la sal con patatas
30min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30min
Rape al vapor con salsa verde
20min
Merluza al vapor de almejas
30min
Lenguado al vapor con verduritas para dos
30min
Lenguado y verduras al vapor de alga kombu
30min
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
1h 50min
Rape a la jardinera
40min
Solomillo de ternera al vapor con patatas panadera para dos
20min
Merluza con patatas y salsa de tomate para dos
35min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min