Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de sal gorda
- 1000 - 1200 g de lomo de salmón fresco en una pieza (con piel y escamas)
- 1 hoja de repollo blanco, acelga o lechuga
- 1 ramita de hojas de apio (opcjonalnie)
- 1000 g de agua
- 600 - 700 g de patatas de guarnición con piel
- 200 g de mayonesa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3252 kJ / 778 kcal
- Białko
- 34.66 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 59.87 g
- Błonnik
- 3.02 g
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30 min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 min
Salmón al vapor con verduras
30 min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 min
Lubina a la sal con patatas
30 min
Pescadilla al vapor con espinacas y salsa
30 min
Dorada a la catalana
30 min
Filetes de pescado al vapor con salsa maltesa de mandarina
25 min
Patatas al vapor
30 min
Salmonetes en papillote
25 min
Dados de salmón al vapor con salsa de aguacate
20 min
Salmón en papillote con champiñones y arroz
30 min