Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite de oliva
- 50 g de tomate triturado en conserva
- 50 g de vino dulce
- 1 pellizco de pimentón dulce
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de filetes de pescado salpimentados
- 100 - 150 g de mejillones
- 1 cucharada de perejil fresco picado (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 854 kJ / 204 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Salmón con salsa de champiñones y patatas
50 Min
Merluza con patatas y salsa de tomate
50 Min
San jacobo de merluza al vino blanco con berberechos para dos
25min
Calamares en escabeche rojo
55 Min
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Caldereta de dorada
40 Min
Ensalada templada de berros con pulpo y langostinos
15 Min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 Min
Pollo guisado con langostinos y almejas
40 Min
Pulpo amariscado
1 Std.
Pescado con salsa de champiñones
30 Min
Pollo al azafrán con champiñones
40 Min