Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh coriander leaves, for garnishing
- 30 g coconut oil
- 200 g red and yellow peppers, sliced (5 mm), then halved
- 100 g mangetout, halved lengthways
- 70 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 300 g fresh egg noodles
- 2 Tbsp sesame seeds
- 10 - 20 g soy sauce, to taste
- 10 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5218.1 kJ / 1247.2 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 136.4 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.5 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 654.2 mg
Alternatywne przepisy
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Chick Pea Curry
35min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Indian vegetable curry
50 min.
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13 Std. 25 Min
Paneer Makhani
1hod.
Vegetable Stroganoff
30min
Seitan Chilli
25min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min