Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sachermasse
- Butter zum Einfetten
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 180 g Feinkristallzucker
- 130 g Zartbitterkuvertüre, grob gehackt
- 40 g Staubzucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 130 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver
Füllung, Glasur und Fertigstellung
- 250 g Marillenmarmelade, passiert
- 1 EL Rum
- 100 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 350 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 Päckchen Sahnesteif (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1988 kJ / 475 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 92 mg
Alternatywne przepisy
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Käse-Sahne-Torte
2h
Zwetschkenfleck
1h 30min
Topfengolatschen
50min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Ribiselschnitten
1h
Kardinalschnitten
3 Std.
Marillenkuchen
1h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Bananenschnitten
3 Std.