Sachertorte
TM5 TM6

Sachertorte

3.7 (135 ocen)

Składniki

Sachermasse

  • Butter zum Einfetten
  • 6 Eier (Größe M)
  • 1 Prise Salz
  • 180 g Feinkristallzucker
  • 130 g Zartbitterkuvertüre, grob gehackt
  • 40 g Staubzucker
  • 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 130 g Weizenmehl, glatt
  • ½ TL Backpulver

Füllung, Glasur und Fertigstellung

  • 250 g Marillenmarmelade, passiert
  • 1 EL Rum
  • 100 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
  • 350 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
  • 1 Päckchen Sahnesteif (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1988 kJ / 475 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
54 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
2 g
Sód
92 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy