Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
TM5 TM6

Joghurt-Erdbeer-Topfentorte

4.7 (269 ocen)

Składniki

Biskuit

  • 5 Eier
  • 120 g Feinkristallzucker
  • 1 TL Zitronenschale, gerieben
  • 15 g neutrales Öl (z. B. Sonnenblumenöl)
  • 80 g Weizenmehl, griffig
  • 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
  • ½ TL Backpulver
  • 80 g Marillenmarmelade
  • 100 g Haselnusskrokant

Topfencreme

  • 5 Gelatineblätter
  • 750 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
  • 2 - 3 EL Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
  • 1 EL Rum
  • 250 g Naturjoghurt
  • 250 g Magertopfen
  • 30 - 40 g Staubzucker, nach Geschmack
  • 350 - 500 g Erdbeeren, halbiert

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1877 kJ / 449 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy