Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 5 Eier
- 120 g Feinkristallzucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 15 g neutrales Öl (z. B. Sonnenblumenöl)
- 80 g Weizenmehl, griffig
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
- ½ TL Backpulver
- 80 g Marillenmarmelade
- 100 g Haselnusskrokant
Topfencreme
- 5 Gelatineblätter
- 750 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 2 - 3 EL Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 1 EL Rum
- 250 g Naturjoghurt
- 250 g Magertopfen
- 30 - 40 g Staubzucker, nach Geschmack
- 350 - 500 g Erdbeeren, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1877 kJ / 449 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Topfenstrudel
2ωρ. 10 λεπτ.
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 godz. 15 min
Schachbrett-Torte
5 Std. 10 Min
Himbeer-Mousse-Torte
5h 45min
Nusstorte mit Buttercreme
17 Std.
Cremeschnitten
4 Std.
Kleine Charlotte
4 godz. 50 min
Kardinalschnitten
3 Std.
Eva's Sachertorte
1h 40 min
Mohntorte mit Schokoglasur
1 Std. 15 Min
Schneewittchentorte
5 Std.
Bananenschnitten
3 Std.