Topfenmäuse

Topfenmäuse

4.6 110 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
60 Stück

Składniki

  • Milch
    140 g
  • Feinkristallzucker und 4 EL zum Wälzen
    80 g
  • frische Germ
    20 g
  • Butter weich, in Stücken
    95 g
  • Weizenmehl, glatt
    500 g
  • Topfen, 20% Fett
    250 g
  • Eidotter
    2
  • Ei
    1
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)
    ½ TL
  • Zimt, gemahlen
    2 TL
  • Butterschmalz zum Ausbacken
    400 - 700 g
    400 - 700 g Rapsöl, zum Ausbacken

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 87 kcal / 364 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...