Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Zimt, gemahlen
Germteig und Fertigstellung
- 300 g Milch
- 80 g Zucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1000 g Zwetschken, frisch, der Länge nach halbiert und entsteint
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 932 kJ / 223 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 109 mg
Alternatywne przepisy
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Polsterzipfl
2h 10min
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Hausfreunde
50 Min
Marillenmarmelade
35 min
Nussstrudel
2h 30min
Ribiselschnitten
1 Std.
Marillenkuchen
1 Std. 10 Min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Bananenschnitten
3 godz.
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min