Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 200 g Suppengemüse (Sellerie, gelbe Rübe, Petersilienwurzel), in Stücken
- 20 g Rapsöl
- 800 g Wasser
- 100 g Weißwein, trocken
- 400 g Hendlbrustfilets, ohne Haut, in Stücken (2 cm)
- 100 g Karotten, in Scheiben (2 mm)
-
2
Hühnersuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht - 1 EL Maisstärke
- ½ TL Salz
- 1 Msp. schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 150 g grüne Erbsen, tiefgekühlt, angetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 396 mg
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
35min
Hähnchenbrustfilet in Pfirsichsauce
35min
Hühner-Nudel-Eintopf
2h
Schweinegeschnetzeltes in Senfsauce
45 dk
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15min
Hähnchen-Senf-Eintopf
40min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min
Hühnerfrikassee
1h 20min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 godz. 25 min
Gulasch-Kartoffel-Topf
1h
Hackfleischsauce mit Spinat
30min
Sauce Bolognese mit Petersilien-Parmesan
25min