Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 400 g Rinderhackfleisch
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Zucker
- 30 g italienische Kräuter, TK
- 1 EL Balsamico, dunkel
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 338 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Curryhuhn mit Champignons
30min
Hackfleischbällchen mit Tomaten-Oliven-Reis
1h
Pasta mit Hähnchen, Pilzen und grünen Bohnen
40min
Kartoffel-Wild-Gulasch
1h
Paprika-Hack-Kartoffeln
55min
Hähnchen in Paprikasauce mit Zucchini-Feta-Couscous
55min
Paprika-Hack-Sauce
25min
Nudeln mit Bauernsauce
40min
Lachs-Dill-Senf-Sauce zu Nudeln
20min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 Std. 25 Min
Paprikagulasch
1 Std. 25 Min
Curry-Huhn mit Champignons und Basmatireis
35min