Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g di burro + q.b.
- 500 g di latte
- 200 g di acqua
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 1 scalogno a metà
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 220 g di baccalà ammollato e dissalato
- 250 g di ceci lessi in scatola sciacquati e sgocciolati
Salsa di pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 20 fili di erba cipollina fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3283.2 kJ / 784.8 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1 Std. 10 Min
Turbanti di spigola e arancio
1h
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Tortelloni alle cime di rapa
4h 30min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1h 30min
Ravioli di cacao con frutta secca in crema di formaggi
1h 30min
Piccole pastiere
2h
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1h
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Mousse di baccalà
45 min