Fagottini di crêpes al baccalà e ceci

Fagottini di crêpes al baccalà e ceci

4.9 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

Crêpes
  • 50 g di burro + q.b.
  • 500 g di latte
  • 200 g di acqua
  • 250 g di farina tipo 00
  • 4 uova
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 1 scalogno a metà
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 220 g di baccalà ammollato e dissalato
  • 250 g di ceci lessi in scatola sciacquati e sgocciolati
Salsa di pomodoro
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 20 fili di erba cipollina fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 36.2 g
Kalorie 3283.2 kJ / 784.8 kcal
Tłuszcz 40.3 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 69.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...