Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura
- 500 g di acqua
- 10 g di sale
- 5 g di zucchero
- 130 g di alici fresche pulite, senza testa e lische
Cottura delle alici
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca) a julienne
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca) a julienne
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di aceto bianco
- insalata valeriana, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1105.3 kJ / 264 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 2006 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conchiglie alle melanzane, acciughe e menta
1h 10min
Baccalà in crosta di pistacchi, olio agli agrumi finocchi e melagrana
40min
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3h 20min
Baccalà sottovuoto al profumi di agrumi
1h 30min
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1h
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8 Std.
Contorno di carciofi sottovuoto
50min
Calamari ripieni alla norma
1h 30min
Pesce bianco magro sottovuoto
1h 20min
Braciole di maiale sottovuoto con insalata di mele
2h 40min
Salmone sottovuoto in salsa teriyaky
1h 20min
Filetto di maiale con cime di rapa sottovuoto
2 Std. 30 Min