Alici marinate sottovuoto

Alici marinate sottovuoto

2.2 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 porzioni

Składniki

Marinatura
  • 500 g di acqua
  • 10 g di sale
  • 5 g zucchero
  • 130 g di alici fresche pulite, senza testa e lische
Cottura delle alici
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca) a julienne
  • 1 arancia la scorza (senza la parte bianca) a julienne
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di aceto bianco
  • insalata valeriana a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2006 mg
Białko 13.8 g
Kalorie 1105.3 kJ / 264 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...